کتمان و حفظ اسرار
- حضرت علی بن الحسین (علیه السّلام) فرموده اند: من دوست دارم برای دو خصلت بد که در شیعه ی ما هست، گوشت استخوان دستم را عوض بدهم تا رفع شوند: کج خلقی و کم سرنگهداری( تنگ حوصله ای و کمی سرپوشی).
منبع:ص655 توجه : کلیه ی این احادیث از کتاب اصول کافی جلد 4 برداشته شده است.
- حضرت امام صادق (علیه السّلام) فرموده اند:مردم به دو خصلت فرمان یافتند و هر دو را ضایع کردند و به وسیله ی ضایع کردن آنها بی همه چیز شدند، و آن دو: صبر است و راز نگهداری.
منبع:ص655
- عمار گوید، حضرت امام صادق (علیه السّلام) به من فرمودند: خبر دادی بدانچه من به تو خبر دادم احدی را؟ گفتم: نه، جز به سلیمان بن خالد. فرمودند :خوب کردی، آیا نشنیدی گفته شاعر را: راز من وتو به سومی سر نزند*** هر راز که بگذرد ز دو فاش شود
منبع:ص661
- ابی بصیر گوید، شنیدم حضرت امام صادق (علیه السّلام) می فرمودند: رسول خدا (صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرموده اند : خوشا بر بنده گمنام ،خدا اورا شناسد ومردم او را نشناسند، آنانند چراغها ی هدایت وسرچشمه های دانش ، به واسطه آنها هر فتنه تیره وتاری بر طرف گردد، فاش کن و پرده بردار از اسرار نیستند و ناسپاس و ریاکار و خود نما نیستند.
منبع:ص663
- حضرت امیر المومنین (علیه السّلام) فرمودند: خوشا بر هر بنده گمنامی که به او اعتنا نکنند ، مردم را بشناسد ومردم او را نشناسند ، خدا او را به رضامندی از وی بشناسد ، آنان چراغهای هدایتند ، هر فتنه ظلمانی از آنها بر طرف گردد و دَرِ هر رحمت به روی آنها گشوده شود، ونه ناسپاس ونه خودنما و فرمودند : سخن خیر بگویید تا به خیر معروف شوید ، کار خوب کنید تا اهل آن باشید ، شتاب زده و راز فاش کن نباشید به راستی که خوبان شما آنهایند که چون به آنها نظر شود ، یاد خدا در خاطر آید و بَدان شما آنهایند که چون برای سخن چینی بدوند ومیان دوستان جدائی افکنند و برای پاکان عیب جویند.
منبع:ص665